0

Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja i kupnje

UVJETI KUPNJE

Ovi uvjeti kupnje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama.

Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je PROMAC d.o.o., Dragutina Golika 38, 10000 Zagreb, OIB: 00151836278, MB: 03650413, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.
Sve su cijene izražene u kunama ili stranoj valuti ovisno o prebivalištu i mjestu isporuke Kupca i iste uključuju PDV.

Porezni obveznici iz zemalja EU, kao i porezni obveznici iz trećih zemalja koje nisu članice EU, za kupnju opreme mogu kontaktirati direktno PROMAC d.o.o. na email i posebno zatražiti ponudu za plaćanje opreme kako bi bili u mogućnosti izvršiti prodaju i isporuku opreme bez PDV-a (potrebna provjera poreznih obveznika iz zemalja članica Eu u VIES bazi) i isto tako izvršiti plaćanje opreme na devizni račun PROMAC d.o.o. HR6823600001101342869 SWIFT CODE: ZABAHR2X 

NARUČIVANJE 
Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu.

Naručivanje se vrši prolaskom kroz proces košarice. Potrebno je upisati osnovne podatke o kupcu i lokaciji dostave, kao i kontakt podatke. Promac d.o.o. se obvezuje štititi i čuvati upisane podatke, koji neće biti dijeljeni s trećim stranama koje ne sudjeluju u procesu kupnje, najma,  dostave i obrade računovodstvene dokumentacije. 

PLAĆANJE PUTEM WEB-SHOP 
Naručene artikle platite jednostavno i sigurno jednom od kreditnih kartica: MasterCard, Maestro ili Visa. Također usluga plaćanja ostvarite i Diners, MasterCard (Zagrebačke banke) ili Visa (Zagrebačke Banke) karticama do 6 rata bez kamata! Uslugu sigurnog Internet poslovanja nudi HT Pay Way.

 

 

 

Naručene proizvode Kupac će platiti kreditnom karticom, virmanski ili uplatnicom, prema narudžbi. Naplata se vrši u hrvatskoj domicilnoj valuti kuni. Ako ne raspolažete kreditnom karticom tada možete platiti općom uplatnicom prije isporuke, a roba se isporučuje nakon primtka uplate. Ukoliko trebate R1 račun, tada je potrebno upisati OIB, naziv tvrtke ili obrta.

DRUGI NAČINI PLAĆANJA 
Uplate također možete izvršiti virmanskim nalogom (na šalteru pošte, Fine, banke i sl.) na račun HR6823600001101342869 otvoren kod Zagrebačke Banke, u korist PROMAC d.o.o. Dragutina Golika 10000 Zagreb, s naznakom uplata za web shop ili za kupce iz inozemstva uplate se mogu izvršiti na naš račun HR6823600001101342869 SWIFT CODE: ZABAHR2X

IZJAVA O KONVERZIJI VALUTE

Prilikom naplate Vašom kreditnom karticom isti se iznos pretvara u lokalnu valutu zemlje iz koje plaćate, prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara.

POTVRDA NARUDŽBE 
Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti e-poštom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje. 

OTPREMA I DOSTAVA ROBE
Naručenu robu isporučujemo u roku od: 
Hrvatska: za robu koja je dostupna na stanju, do max 5 RADNIH dana od potvrde i uplate narudžbe, za ostala mjesta isporuke izvan RH: roba koja je spremna za isporuku na našem skladištu isporučuje se unutar 5 radnih dana s našeg skladišta našem partneru IN-TIME, od potvrde narudžbe i zaprimljene uplate, a rok isporuke krajnjem kupcu ovisi o špediterskim i carinskim formalnostima i procedurama za određenu zemlju isporuke (Republika Bosna i Hercegovina, Republika Srbija ili zemlje članice EU) s iznimkom za proizvode koji nisu raspoloživi za isporuku odmah već će Kupac biti obaviješten o roku isporuke e-mailom

Promac d.o.o. nije odgovoran za bilo kakve carinske, špediterske i druge troškove koji nastaju u zemlji isporuke robe!

Način isporuke:
Hrvatska i inozemstvo: Otprema robe se vrši uslugom dostave putem tvrtke IN-TIME d.o.o. Velika cesta 78, 10020 Zagreb.

Ako roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Odluči li se Kupac na otkazivanje narudžbe, prodavatelj će mu vratiti novac najkasnije u roku od 30 dana od kada je nastupilo zakašnjenje.  
Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 30 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od poštanske službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. 

TROŠAK DOSTAVE:
Trošak dostave će biti naveden u obrascu narudžbe nakon odabira željenih proizvoda te ovisno o mjestu isporuke!

REGISTRACIJA

Korištenje usluge WEB trgovine lakše je i brže nakon što se registrirate kao korisnik.

Da biste postali naš registrirani kupac potrebno je obaviti prijavu kao novi korisnik i izvršiti postupak registracije. Vaši podaci su potrebni kako bi poduzeće  PROMAC d.o.o. potpuno i sigurno provelo postupak naručivanja, plaćanja i dostavu proizvoda na navedenu adresu dostave!

Uneseni osobni podaci bit će brižljivo čuvani i upotrijebljeni samo u poslovnoj komunikaciji između djelatnika tvrtke Promac d.o.o. i Vas kao našeg Kupca.

Registracijom kupac dobiva pogodnost sigurno čuvanih podataka koje nije potrebno ponovno upisivati prilikom sljedećih kupnji.

REKLAMACIJE 
Ukoliko postoji nedostatak na proizvodu kupac ima pravo na reklamaciju u roku od 7 dana od primitka robe!  Prije slanja robe na reklamaciju, potrebno je napisati pismeno obrazloženje o razlogu reklamacija na e-mail info@promac.hr.  Rok za rješavanje reklamacija je 15 radnih dana od zaprimanja pismene reklamacije kupca. Ovisno o razlogu i vrsti reklamacije kupac i prodavatelj će se međusobno dogovoriti o rješavanju reklamacije.

Kupac ima pravio vratiti proizvod u sljedećim slučajevima:

  • Dostava proizvoda koji nisu naručeni
  • Dostava proizvoda koji su oštećeni
  • Dostava proizvoda koji su oštećeni, a oštećenje je posljedica loše manipulacije prilikom isporuke

Ako zaprimimo Vaš povrat robe i zaključimo da je trošak ponovne narudžbe opravdan, kontaktirati ćemo Vas putem e-maila i/ili telefona prije nego napravimo bilo što i ponudimo razmjenu! Ukoliko je povrat vraćene robe neopravdan (ne sviđa Vam se ili je bila vaša greška kod narudžbe ili sl.), troškove ponovnog slanja snosi kupac. Napominjemo da vraćena roba mora biti originalno zapakirana.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI 
PROMAC d.o.o. web shop se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne osnovne podatke o kupcima/korisnicima koju su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici PROMAC – web shopa i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

NAPOMENE 
Slike na Promac webshopu ne moraju odgovarati stvarnim proizvodima. Promac d.o.o. zadržava pravo pogrešaka u opisima, cijeni ili fotografijama artikala.

IZJAVA O ODGOVORNOSTI

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama www.promac.hr vlasništvo su Promac d.o.o. te su kao takvi zaštićeni zakonom, ili se koriste sukladno odobrenju nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i / ili dizajnu, kao i sukladno drugim potrebnim odobrenjima. Promac d.o.o. je također nositelj autorskih prava na cjelokupnom idejnom sadržaju internetske stranice www.promac.hr neophodnom za ispravno i nesmetano funkcioniranje projekta.

Zabranjena je bilo kakva distribucija, kopiranje, prijenos, povezivanje, objavljivanje ili na bilo koji način mijenjanje ovih internetskih stranica bez pismenog odobrenja Promac d.o.o. Svako kršenje spomenute zabrane može imati za posljedicu povredu autorskih prava, prava žiga, ili kakvog drugog prava pa stoga može proizvesti neželjene učinke kao što su pokretanja više vrsta sudskih postupaka, a osobito može dovesti do kaznenog progona.

Korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji drugi način iskorištavati bilo koji sadržaj sa internetske stranice www.proteka.hr, u cijelosti ili djelomično. Također nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala.

Korisnik može sa internetske stranice www.promac.hr preuzimati, ispisivati i spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu svoje vlastite i osobne upotrebe.

Korisnik se izričito obvezuje da neće na internetskim stranicama www.promac.hr postavljati, objavljivati, ili na bilo koji drugi način činiti dostupnima bilo kakav materijal koji podliježe autorskom pravu, žigu, ili drugim pravima, bez izričitog odobrenja nositelja tih prava, te je kao takav isključivo odgovoran za eventualnu štetu nastalu kršenjem ove svoje obveze. Do saznanja je li neki od materijala na internetskoj stranici zaštićen nekim od prava, korisnik mora doći samostalno, pa stoga Promac d.o.o. nije u obvezi takve informacije iznositi ili objaviti.

Postavljanjem materijala od strane korisnika bilo kojeg sadržaja na bilo koji dio internetskih stranica www.promac.hr, korisnik jamči da je nositelj prava na tim materijalima dao Promac-u pravno valjano, besplatno, neograničeno pravo / licencu na korištenje, reprodukciju, modificiranje, prilagođavanje, objavljivanje, prevođenje i distribuciju takvog materijala. Drugi korisnici imaju pravo pristupanja, pregledanja, spremanja ili reprodukcije tog materijala samo za njihovu vlastitu i osobnu upotrebu.

Korisnik je suglasan da je korištenje internetskih stranica www.promac.hr isključivo na njegovu vlastitu odgovornost. Promac d.o.o., kao niti jedna treća osoba povezana sa njome, ne jamče ni na koji način da upotreba ove internetske stranice neće biti prekinuta, ili da će biti bez poteškoća u radu. Isto tako Promac d.o.o. nije odgovoran za posljedice koje mogu nastati upotrebom ove internetske stranice, kao ni za točnost, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili robe dane preko ovih internetskih stranica.

Ova izjava o odgovornosti odnosi se na sve eventualno nastale štete ili moguće ozljede uzrokovane bilo kakvom greškom, brisanjem, prekidom, računalnim virusom, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, raskidom ugovora, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Korisnik je suglasan da Promac d.o.o. nije odgovoran za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana te da je rizik od eventualnih šteta u potpunosti na korisniku.

Promac d.o.o. nije ni u kojem slučaju odgovorna za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili zbog nemogućnosti korištenja internetskih stranica www.promac.hr djelomično ili u cijelosti.

Promac d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na internetske stranice www.promac.hr. Bilo kakav sadržaj koji nije u skladu s uvjetima korištenja u svakom trenutku može biti uklonjen ili promijenjen bez posebne najave ili obrazloženja.

Promac d.o.o. može u svakom trenutku vršiti kontrolu sadržaja na internetskim stranicama www.proteka.hr, posebno interaktivnog djela, a s ciljem da osigura poštivanje kako ovih uvjeta korištenja tako i poštivanje pozitivnih propisa Republike Hrvatske. Shodno tome Promac d.o.o. zadržava pravo uklanjanja bilo kojeg materijala za koji prema vlastitoj diskrecijskoj ocjeni utvrdi da nije u skladu s ovdje postavljenim uvjetima, kao i ukinuti lozinke/zaporke ili korisničke račune korisnika.

OSTALI UVJETI 
Za narudžbu robe, osobe moraju biti starije od 18 godina. Uvjeti prodaje se mogu promijeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene narudžbe isporučujemo po uvjetima važećim u trenutku potvrđivanja narudžbe.

Kada isporučimo originalno zapakiran paket na adresu Kupca, Kupac preuzima robu uz obavezan potpis na dostavnici, čime potvrđuje da je roba uredno isporučena. Račun šaljemo u paketu ili naknadno poštanskom službom. PROMAC d.o.o. zadržava pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

PITANJA I ODGOVORI:

Kako znam da je moja narudžba u PROMAC web shopu zaprimljena?

Nakon završene kupovine u Promac web shopu šaljemo Vam potvrdu o primitku u roku od 1 radnog dana, te Vas obavještavamo o uspješnoj (ili neuspješnoj) autorizaciji i daljnjem statusu narudžbe. 

Kako znam da su artikli dostupni u PROMAC web shopu? 

Svi artikli koji se nalaze na Promac Webshopu mogu se naručiti ili se za njih, ako nemaju naznačenu cijenu, može na email info@promac.hr poslati upit. Ažuriranje zaliha obavlja se jednom dnevno, no ipak postoji mogućnost da neki od traženih artikla nije dostupan. Ako se dogodi da ste naručili artikl koji nije dostupan na skladištu, obavijestit ćemo vas e-mailom. 

Koje vrste plaćanja postoje prilikom kupovine u PROMAC web shopu? 

Prilikom kupovine u Promac web shopu plaćanje se vrši putem kreditnih kartica MasterCard, Maestro, Visa ili Diners. Na Diners kartice, Master card i Visa Kartice Zagrebačke banke moguća je kupnja do 6 rata.

 

 

Koliko treba vremena da dobijem svoju narudžbu? 

Hrvatska: rok isporuke za mjesta u RH je 5 radnih dana od potvrđene narudžbe i zaprimljene uplate

Inozemstvo:  Roba koja je raspoloživa za isporuku, unutar 5 radnih dana ide na otpremu preko tvrtke partnera IN-TIME, a rokovi isporuke za inozemstvo ovise o kurirskoj službi te o carinskim i špediterskim procedurama (za zemlje koje nisu članice EU) te taj rok ne bi trebao biti duži od 20-25 radnih dana.

Za robu koja nije raspoloživa za isporuku Prodavatelj i Kupac će međusobnom komunikacijom dogovoriti najkraći mogući rok isporuke!

Kako se vrši otprema?

Hrvatska i inozemstvo: Otprema robe se vrši uslugom dostave putem tvrtke IN-TIME d.o.o. Velika cesta 78, 10020 Zagreb

Da li je naručivanje preko PROMAC web shopa sigurno? 

Da, naručivanje preko Promac web shopa je maksimalno sigurno jer se dio gdje se upisuju Vaši osobni podaci i podaci s kreditnih kartica odvija preko sigurnog servera “security server” te nitko (uključujući i nas) nema informaciju o Vašim (tajnim) podacima kreditnih kartica. Uslugu sigurnog Internet poslovanja osigurava T-Com Pay Way.